понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Украдено возило Дома здравља у Гораждевцу

Само три дана након што је у Пећи ухапшена већа организована криминална група осумњичена за крађе и пљачке, у Гораждевцу се десила нова.

Једино возило које је Дом здравља у Гораждевцу имао на располагању украдено је током протекле вечери. Ово је било санитетско возило које је служило за транспорт пацијената до Косовске Митровице али и обилазак повратничких средина и монахиња у Манастиру Пећка Патријаршија.

Полиција Косова је на лицу меаста извршила увиђај и започела истрагу.

Санитет Дома здравља је четврто возило које је украдено у Гораждевцу у последњих шест месеци. Поред у последње време крадена је стока, покућство алат, моторне тестере, казани за печење ракије…

Пре само три дана Полиција Косова навела је у саопштењу достављеном Радију Гораждевац да је ухапсила организовану групу лопова. Према сазнањима радио Гораждевца та група је пљачкала и у повратничким срединама али и у Гораждевцу.

У кући осумњичених су пронађени и одузети материјални докази, стока и возила која су коришћена за чињење кривичног дела.

Група је пљачкала у неколико градова и села на Косову наводи се у саопштењу полиције Косова достављеног радио Гораждевцу. Пет лица је ухапшено за организовање док је троје ухапшено због откупа украдених ствари наводи се у саопштењу полиције.

Четворици ухапшених је одређен притвор од месец дана.

Извор: Радио Гораждевац

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …