понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Апелациони суд одбио захтев за одбацивање оптужбе Дарка Тасића

Апелациони суд Косова потврдио је одлуку Основног суда у Призрену, којом је одбијен захтев за одбацивање оптужбе адвоката Дејана А. Васића браниоца Дарка Тасића из Мале Круше, од стране Специјалног тужилаштва Косова оптуженог да је извршио кривично дело ратног злочина.

Тасић се заједно са другим становницима Мале Круше оптужује да је током рата учествовао у спаљивању већег броја лешева стрељаних Албанаца, као и пљачкама покретне имовине убијених.

“Чак и да је могуће нарушити достојанство леша, таква радња чак и под претпостваком да је извршена, није предвиђена као кривично дело ратног злочина, као што ни наводна крађа скромног покућства такође не може бити радња извршења овог дела”, тврди адвокат Дејан А. Васић и додаје да су га управо ови разлози мотивисали да од суда затражи одбацивање ове оптужнице, што је одлуком жалбеног суда за сада одбијено.

“С обзиром на то да сам о исходу жалбеног поступка информисан путем сајта суда, по пријему писаног отправка одлуке, одлучићу и о евентуалном захтеву за заштиту законитости о којој би одлучивао Врховни суд Косова”, изјавио је адвокат Дејан А. Васић.

Извор: Радио Контакт плус

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …