Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Пацоли и Марко Ђурић никада неће бити исти

Петковић: Пацоли и Марко Ђурић никада неће бити исти

Министар у влади Привремених институција самоуправе у Приштини Беџет Пацоли не може ни у чему да се пореди са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, иако то настоји да чини, истиче се у данашњем саопштењу Канцеларије.

“Он и Марко Ђурић никада неће бити исти, јер Марко Ђурић је био у својој земљи и са својим народом када су Пацоли и њему слични одлучили да пошаљу до зуба наоружане разбојнике на мирне и голоруке грађане”, саопштио је помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Уосталом, напомиње Петковић, разликује их и то што је Марко Ђурић на челу институције једне суверене државе, док је Пацоли министар “непостојеће државе и на челу министарства које не постоји по Унмиковим уставном оквиру и невидљиво је за већи део човечанства, баш као и такозвано министарство за косовске снаге безбедности”.

“Такође, Пацоли је тајкун који се обогатио у времену транзиције док су стотине хиљада грађана због сиромаштва напуштале Косово и Метохију, а Марко Ђурић је особа која се из идаеала и љубави бори за свој народ, своју земљу и све који у њој живе”, наглашава се у саопштењу.

Петковић додаје да Пацоли не треба да се плаши ничија три прста, јер то је српски, православни симбол љубави и светог тројства, и зачудо, иако је читав живот био окружен комшијама Србима, није ништа научио о нашој култури.

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …