понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Петковић: Пацоли не може да се пореди са Ђурићем

Министар у влади Привремених институција самоуправе у Приштини Беџет Пацоли не може ни у чему да се пореди са Марком Ђурићем, иако то настоји да чини, каже се у саопштењу за јавност помоћника директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

“Пацоли не треба да буде уплашен ничија три прста, јер то је српски, православни симбол љубави и светог тројства, и зачудо, иако је читав живот био окружен комшијама Србима, није ништа научио о нашој култури.

Он и Марко Ђурић никада неће бити исти, јер Марко Ђурић је био у својој земљи и са својим народом када су Пацоли и њему слични одлучили да пошаљу до зуба наоружане разбојнике на мирне и голоруке грађане.

Уосталом, разликује их и то што је Марко Ђурић на челу институције једне суверене државе, док је Пацоли министар непостојоће државе и на челу министарства које не постоји по УНМИК-овом уставном оквиру и невидљиво је за већи део човечанства, баш као и такозвано министарство за косовске снаге безбедности.

Такође, Пацоли је тајкун који се обогатио у времену транзиције док су стотине хиљада грађана због сиромаштва напуштале Косово и Метохију, а Марко Ђурић је особа која се из идаеала и љубави бори за свој народ, своју земљу и све који у њој живе”, истиче Петковић у саопштењу.

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …