понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

“Глас народа је поручио Јеремићу да за њега нема места у политици”

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић каже да “када год да избори буду, Вука Јеремића чека исти резултат и исти одговор грађана Србије на његов и покушај његових спонзора да се политички повампире”.

“Јеремић би морао да зна да српска политика није уточиште и поправни испит за осведочене губитнике, који су подбацили на свим професионалним и моралним пољима и требало би да покуша да узме у обзир вољу грађана читаве наше земље и заувек се склони из политичког живота” навео је Ђурић у писаном саопштењу за медије.

“Воља народа може Јеремићу да се не допада, али у демократији је глас народа веома важан и релевантан, а тај глас је поручио Јеремићу да за њега нема места у политици. Подсетићу да је на последњим изборима за председника Србије Јеремић остварио десетоструко лошији резултат од председника Вучића – 206.676 према 2.012.788 гласова.

Чињеница да је на његову иницијативу од Међународног суда правде добијено саветодавно мишљење којим су многе државе света подстакнуте да признају једнострано проглашену независност Косова, ставила је Јеремића у ред највећих бораца за отцепљење Косова и Метохије од Србије, што му у приштинским медијима не заборављају и представљају га њиховим херојем” истиће Ђурић.

Он подсећа и” да је у преговорима са Приштином договорио неке од најгорих споразума по Србију у историји преговарања, да су уз Јеремићево одобрење Уједињене нације искључене из преговора Београда и Приштине, као и да се са својим колегама из тадашње власти завукао у мишју рупу када су албански сецесионисти на Косову и Метохији проглашавали независност”.

“Због свега наведеног, кристално је јасно зашто Јеремић страхује од избора и воље народа. Али остаје нејасно како чак и такав бескрупулозни каријериста као Јеремић, ако има имало части у себи, може да настави да се бави политиком и у уста узима име наше јужне покрајине” сматра Ђурић.

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …