понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Отворена нова зграда општинске управе у Каменици

Шефица Канцеларије Европске уније на Косову Наталија Апостолова симболично је означила почетак рада нове општинске администрације у Каменици која је добила нови троспратни објекат финансиран средствима ЕУ.

До сада је Европска унија уложила више од два милиона евра за подршку 27 пројеката у Каменици.

Учествујући на Форуму о међуетничким односима на Косову, Апостолова је објаснила да су подржани пројекти имали за циљ поштовање културне баштине свих заједница.

„Косовске институције треба да омогуће равноправан живот свих заједница. Сви чланови друштва треба да имају једнака права по питању сигурности и слободе кретања. Верска права невећинских заједница се морају поштовати“, нагласила је Апостолова.

Састанку у новим општинским просторијама присуствовали су градоначелник Каменица Ћендрон Кастрати, заменик председника општине Бојан Стаменковић и представници српске и албанске заједнице из ове општине.

Српски званичници су искористили прилику да шефицу ЕУ у Приштини упознају са кључним проблемима са којима се сусрећу, а то су пре свега учестале крађе у српским срединама, наплата дуговања за утрошену воду и комуналије за протеклих 10 година и судбина зграде амбуланте коју је преузела Косовска поверилачка агенција , само једног лекара српске националности који ради у њој.

Извор: РТВ Пулс

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …