Главна / Друштво / Општински функционери се одрекли примања из буџета РС у корист социјално угрожених породица

Општински функционери се одрекли примања из буџета РС у корист социјално угрожених породица

Општински функционери одрекли су се примања из буџета Владе Републике Србије у корист шеснаест социјално угрожених породица са укупно 47 деце на територији ове општине. Председник општине Грачаница Срђан Поповић, уручио је данас уговоре овим породицама, које ће од овог месеца имати сигурна примања месечно.

„Сматрали смо да је неправедно да као функционери општине Грачаница истовремено остварују приходе и из буџета Републике Србије. Месечних плата одрекли су се у корист социјално угоржених породица на територији општине Грачаница, којима ће то значити много.Сматрамо да је ово позитиван пример и позивам све, који су у истој ситуацији да га следе“, истакао је Поповић.

Породице су изразиле захвалност председнику општине и функционерима који су се одрекли примања и нагласиле да је овај вид помоћи и те како значајан за опстанак њихових породица.

„Ја имам петроро деце, ова помоћ нам много значи и дошла је у правом тренутку, пред полазак у школу. Захвална сам градоначелнику“, казала је Наташа Виријевић.

„Хвала пуно градоначелнику и општини Грачаница што су нам изашли у сусрет. Ово примање значиће нам много“, истакао је Милош Лекић, који има четворочлану породицу.

„Ја сам самохрана мајка, живим са шесторо деце и ова помоћ нам много значи јер живимо у тешком стању“, рекла је Емини Ељфија из Лапљег Села.

Општински функционери донели су одлуку да се одрекну месечних примања на предлог председника општине Грачаница Срђана Поповића.

 

Check Also

Још један инцидент на територији Грачанице

Још један инцидент догодио се данас на подручју општине Грачаница, када су средњошколке превозећи се …