понедељак , 18 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Поповић обишао радове на изградњи 24 стамбене јединице у Лапљем Селу

У Лапљем Селу у току је изградња 6 зграда са  по четири стамбене јединице, од којих четири објекта финансира Општина Грачаница, а преостале две косовско министарство за локалну самоуправу.

Радове је данас обишао председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је истакао да  га радује чињеница да радови напредују добрим интезитетом и да ће прве четири  зграде, које финансира општина Грачаница  бити усељиве већ у октобру месецу.

„Морамо на сваки начин помоћи породицу, јер здрава породица значи и здраво друштво, а кад то будемо успели  мислим да је наш опстанак на овом простору загарантован“.

Поповић је истакао да су  станови намењени младим брачним паровима и социјалним случајевима.

„ Још увек радимо на успостављању критеријума  за доделу ових стамбених јединица. На томе раде тимови људи и као што знате настављамо са праксом директне комуникације са грађанима, где из самих разговора извлачимо приоритете коју су њима битни“, каже Поповић.

Пројект  менаџер Јелена Трајковић каже дарадови теку предвиђеним темпом и да се нада да ће зграде бити завршене и пре предвиђеног динамичког плана од 3 месеца.

 

„ На прве четири зграде, које финансира општина Грачаница и чија је инвестициона вредност 233.000 евра, завршена је сива градња. На преостале две зграде, које финансира министарство локалне самоуправе и чија је инвестициона вредност 141.600 евра, завршен је темељ и наредних дана ће се почети са зидањем“, каже Трајковићева.

 

Трајковићева истиче да ће прве четири зграде са укупно 16 стамбених јединица бити усељиве у октобру месецу, а преостале две са још осам станова након месец дана.

Погледајте и ...

Коснет: Косову потребан споразум и одговорно руководство

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати “узајамим признањем”, али и одговорно руководство, …