Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај упозорио Србе са севера Космета 

Харадинај упозорио Србе са севера Космета 

Косовски премијер Рамуш Харадинај упозорио је Србе на северу покрајине да ће бити одговорено на њихов евентуални покушај да прогласе аутономију.

Он је то рекао након седнице косовског савета за безбедност. “Нико нема право да предузме унилатералну акцију “, рекао је он на конференцији за штампу и додао да се неће толерисати кршење косовских закона, преноси “Газета експрес”.

Харадинај каже да ће сутра радна група моћи да поднесе извештај о нацрту статута Заједнице српских општина. Према његовим речима, чекало се на испуњење те обавезе из Брисела, како би приштинске власти биле сигурне “да је статут ЗСО у складу са косовским законима”.

Приштински медији на албанском језику наводе да је седница косовског савета за безбедност уследила дан након што су се појавиле наводне информације да ће Срби са севера покрајине сутра прогласити аутономију, у одговор на то што Приштина није формирала ЗСО.

“Ако неко излази из косовских закона и уговора, закон ће радити, нема дилеме, добиће свој одговор. Што се тиче севера, увек смо поздравили долазак сваког грађанина света у било ком делу Косова, а свако ко улази на територију Косова у циљу ометања јавног реда и мира добиће одговор у складу са законом”, рекао је Харадинај.

Check Also

Вучић о КиМ: Да извучемо највише, вратимо нешто што су неки изгубили

Веома је компликована и тешка ситуација за Србију по питању Косова и Метохије, а они …