Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић:Срби на КиМ неће предузимати никакве акције 

Ђурић:Срби на КиМ неће предузимати никакве акције 

Нико од Срба на Косову и Метохији неће предузети ништа што би пружило изговор Албанцима или делу међународне заједнице да против Срба предузму неке акције, каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да су грађани на КиМ са олакшањем примили порукепредседника Србије Александра Вучића, који је позвао Србе да не наседају на провокације Албанаца.

“Нико од Срба на КиМ неће предузети било шта, ни везано за ЗСО нити за нешто друго што би пружило изговор Албанцима и делу међународне заједнице да против њих предузму неке акције. Реаговаће озбиљно и смирено”, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Указао је да у кампањи дезинформација о Косову учествују и поједини мањински представници Срба на КиМ и то, како је рекао, директно за рачун Приштине.

“Према нашим сазнањима, има и оних који раде и за стране државе, говоре о тобожњим сценаријима договорених сукоба. Те приче треба да створе алиби Албанцима”, напоменуо је Ђурић.

Додао је да има много оних који шире гласине о различитим акцијама те поручио да грађани немају разлога да брину.

“Они који шире дезинформације не раде у интересу наше земље, већ у интересу Приштине”, поновио је директор канцеларије за КиМ.

Када је реч о кретању возила Кфора ка северу Косова и Метохије, Ђурић је навео да Кфор има своју јасно дефинисано улогу и мисију.

“Кфор има своје обавезе које очекујемо да испуни, он је присутан на целој територији КиМ и очекујемо да се понаша неутрално. Наша војска је у контакту са њима”, нагласио је Ђурић.

Говорећи о судбини дијалога Београда и Приштине с обзиром на то да сутра истиче рок за израду статута ЗСО, директор Канцеларије за КиМ каже да Приштина није урадила свој посао.

“Да је Приштина урадила свој посао, нико не би могао да манипулиште. Ово је лоше урађен домаћи задатак”, закључио је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

ЈП „МРЕЖА МОСТ“ оснажује своје медије на КиМ

Захваљујући упорношћу и преданошћу руководства и радника ЈП „Мрежа Мост“ на унапређењу својих медија на …