понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Опасно деловање страних агентура! Шта је лоше урадила Србија? 

Председник Александар Вучић састао се данас пре подне са патријархом Иринејом у Патријаршији.Рекао сам патријарху, отворено, све што мислим, и о Косову и Метохији, и другим питањима, и ја сам од њега чуо све што он мисли и што мисли СПЦ, рекао је председник Александар Вучић новинарима после састанка са патријархом Иринејом.

Вучић је новинарима пренео да су он и патријарх саслушали један другог док су говорили о националним и државним питањима.

“Задовољан сам што ме је саслушао”, рекао је председник и прецизирао да су разговарали о положају Срба на Косову и Метохији, о положају српског народа у БиХ, Хрватској, Црној Гори, као и последицама злочина и убијања и протеривања у акцији Олуја, пре 23 године, али и о катастрофалним демографским кретањима и неопходности предузимања озбиљних и одговорних мера за опстанак српског народа.

Председник Србије је упознао патријарха са разговорима и садржини разговора у Бриселу. Како је навео, патријарху је на отворен начин рекао све што мисли и о КиМ и свим другим важним питањима, а да је такође саслушао и чуо од патријарха све што он и црква мисле. Председник је навео да је протеклих дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због чега је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева.

“И сад би требало да будемо срећни? Требало би да будемо срећни да се нешто догодило – формирање ЗСО, а не што нас данас нису побили. Претходних дана имали смо деловање из разних центара моћи како се нешто страшно кува, како страшни злочинци из Београда са нешто мало мањим злочинцима у Приштини нешто спремају. Тај ко то каже мора бити не само злонамеран, него тежак болесник”, каже он.

Поновио је да је Србија међутим успела у томе да се сачува сваки живот. “А онда нас вас оптужују да се договарате са Приштином да убијате Србе како бисте остварили своје политичке циљеве. Нема тог лекара који може да вам помогне. Своју земљу оптужујете да је злочиначка и да ће да убија своје људе. Где се то десило – никада и нигде”, приметио је Вучић.

Али, каже, било је важно да се изађе са свим тим како Срби ништа не би могли да траже, додао је он. “Зато сам молио Србе на КиМ да не предузимају ништа, да издрже још неколико дана да се види шта та мрежа ради”, рекао је Вучић.

“Шта је то држава Србија организовала, шта је то лоше урадила, шта су Срби лоше урадили? Осим што бисмо ми желели да не буду сви Косовари него и Срби и да, колико је то могуће, припадају српској држави. И у томе је мој грех и грех српске државе. Зато нам те придике држе они коју своју државност променили у косоварску”, закључио је он.

 Извор: Тањуг

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …