недеља , 9 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Народно позориште из Приштине слави 70 година постојања

Народно позориште у Приштини са седиштем у Грачаници јубиларну седамдесету годишњицу постојања обележава низом активности у августу.
Након играња представе “Сигурна мушка кућа” Александра Југовића у режији Ивана Денића на фестивалу у Гардошу почетком месеца, следи гостовање у Берлину са два играња представе “Дантонова смрт” у режији Маурисиja Фареа 12. и 14. августа.
Након тога, са Михизовим “Бановић Страхињом” урађеним у копродукцији са Шабачким позориштем и у режији Небојше Брадића, учествоваће 18. августа на Рашким духовним свечаностима, да би дан касније са истом представом гостовало у Врњачкој Бањи.
У току су и припреме Гогољеве “Женидбе” у режији Милана Караџића и копродукцији са Српским народним позориштем чијом ће се премијером, као и другим догађајима који су у припреми, у октобру свечано обележити велики јубилеј ове значајне републичке културне институције која од 1999. године у веома тешким и специфичним околностима функционише успешно ван своје матичне зграде у Приштини.

Погледајте и ...

АП „Јанићије Поповић“ добило пет награда на „Лектирићи EX YU фесту“ у Прокупљу

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ добило је пет награда за представу „Буди то што јеси“ на овогодишњем  „Лектирићи …