уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Поповић са представницима УНИЦЕФ-а о будућој сарадњи

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је данас са замеником шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а на Косову Џејмсом Мугајом о могућој сарадњи.

 Заменик шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а Џејмс Мугај је општину Грачаница посетио на позив председника Срђана Поповића. Током разговора разматране су могућности будуће сарадње, посебно око побољшања услова рада и боравка деце у предшколским установама на територији општине Грачаница.

Највише је било речи о могућностима помоћи те међународне организације Уједињених нација за децу и омладину у опремању нове зграде вртића у Угљару, која ће ускоро бити изграђена.

Поповић и Мугај су потом посетили Угљаре, где су обишли радове на изградњи објекта. Поповић је госта упознао са детаљима градње обданишта и том приликом истакао да ће свака помоћ у његовом опремању бити значајна, како би се вртић што пре ставио у функцију и на располагање деци и васпитачима. Договорено је да представници УНИЦЕФ-а зграду обданишта обиђу још једном по њеном завршетку како би се детаљно договорили око потребне помоћи.

„УНИЦЕФ је позван од стране председника општине Грачаница како би пронашли опције за будућу сарадњу. Срећни смо што смо се данас састали са председником Поповићем и његовим тимом. Подржаћемо општину Грачаница у њеним напорима да предшколским установама обезбеди боље услове за развој и учење деце“, казао је заменик шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а у Приштини Џејмс Мугај у изјави Инфромативној служби општине Грачаница.

Иначе у Угљару су интензивни радови на изградњи обданишта. Нова зграда налазиће се близу Основне школе и његовим отварањем трајно ће се решити проблем и деце и родитеља из Угљара, јер тамошња Предшколска установа „Наша радост“, већ годинама ради у приватној кући.

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …