уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Поповић са мештаним Сушице: Заједно да решавамо проблеме

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је у поподневним часовима Сушицу и са мештанима разговарао о текућим проблемима, али и најавио реализацију неколико инфратруктурних пројеката.
У пратњи председника општине били су и директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић и одборник Скупштине општине Грачаница из Сушице Радован Филић.

На јавном састанку, у Омладинском центру, Поповић је саслушао мештане Сушице који су износили проблеме са којима свакодневно суочавају, а највећи број односио се на инфраструктуру.

Мештани су затражили асфалтирање локалних улица, а као приоритет су навели пут до гробља и изградњу примарног пута кроз село. Захтеви су се односили и на изградњу канализације и пешачке стазе до Основне школе „Свети Сава“, чишћење реке и инсталирање недостајаће јавне расвете и поправку електро мреже.

Представник Сушице Урош Јовановић се у име мештана Поповићу захвалио на веома брзом решавању проблема проширења сеоског гробља, који би ускоро требало да се реализује.

Поповић је у разговору са мештанима Сушице истакао да неће правити једностране потезе, већ да ће проблеме решавати заједнички.

„Примарни пут кроз центар села асфалтираћемо у септембру, покушаћемо да бар насипемо остале, а почетком наредне године и асфалтирамо. Веома је важно да заједно одредимо приоритете, а потом постепено кренемо у њихово решавање. Битно је да направимо план како би знали шта можемо ове, шта наредне године. Општина Грачаница има 16 села и проблеми су исти, трудићемо се да свако место развијамо равномерно и зато је важно да одредимо приоритете, да знамо шта и у ком тренутку да радимо“, казао је Поповић.

Директор јавних служби Владица Трајковић казао је да ће до краја августа бити испуњен још један захтев мештана, чишћење и проширење речног корита кроз Сушицу. Трајковић је казао и да ће у разговору са надлежнима у КЕДС-у затражити решавање проблема дотрајалих електричних стубова.

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …