Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић Србима на КиМ: У септембру долазим да разговарамо о будућности

Вучић Србима на КиМ: У септембру долазим да разговарамо о будућности

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас Србима са Косова и Метохије да ће у септембру доћи у јужну покрајину да с њима разговара о будућности КиМ и додао да ниједна одлука неће бити донета без њих.

Присутнима на састанку директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и генералног секретара председника Србије Николе Селаковића са представницима Српске листе у Косовској Митровици, путем телефона, обратио се председник Србије Александар Вучић који је поручио да ће се током ове и следеће године кренути у реализацију највећих инфраструктурних пројеката на КиМ и јужно и северно од Ибра.

“Завршаваћемо повратничка насеља. Градићемо водоводе, канализацију, улагаћемо више него икада у свој народ. Остајемо уз њега и увек ћемо уз њега да будемо”, поручио је Вучић.

“Ми своје присуство на КиМ не само да нећемо да смањимо већ ћемо све ове пројекте о којима сам говорио, дакле од вртића у Штрпцу до водовода у Зубином Потоку, до свега тога што треба да урадимо и за Лепосавић и Звечан и Митровицу, и Ранилуг и Ново Брдо и Партеш, и све што треба да урадимо за Грачаницу, кажите да се направи, а што се решења тиче, далеко смо ми од њега”.

Говорећи о дешавањима протекле недеље, Вучић је истакао да је „добро да се види ко су они који не желе да Срби имају било шта на КиМ, да могу да живе као слободни људи и ко су они који су против присуства Србије на Косову и Метохији“.

„Далеко смо ми од било каквог решења и зато ћемо наставити да се боримо и молим вас за подршку јер ви са КиМ знате ко се бори за Косово и Метохију а ко не“, нагласио је Вучић

„Ниједну одлуку без вас нећемо да донесемо а ја ћу у септембру месецу да се обратим свим Србима на Косову и Метохији и да разговарам са свима вама. Желим да заједнички радимо и планирамо и живимо. Србија је са вама, Србија је уз вас и увек ће бити ту“, поручио је Вућић уз поздрав „Живела Србија“.

Извор: ТВ МОСТ

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …