понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Ђурић за ТВ Мост: Лажу и плаше народ, а знају да нам треба слога!

Не дозволите да вас било ко лаже да ће у било ком исходу разговора о будућности Косова и Метохије бити мање Србије и мање српске помоћи за наш народ, а ако до споразума икада дође, Срби на КиМ могу да имају само више него данас. Ово је интервјуу за ТВ Мост истакао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је упозорио да бројни политички центри покушавају на различите начине да уплаше Србе на Косову и Метохији и натерају их да у своју будућност не гледају као на нешто што је извесно и посебно се обратио Србима који живе јужно од Ибра, јер се на њих врши највећи притисак.

“Оно што имамо данас задржаћемо, а борићемо се да добијемо више. Ако до споразума икада дође, а много су веће шансе да до њега не дође, Србија таквим споразумом може да има само више територије, институционалне заштите и права за српски народ на Косову и Метохији, за цркву, и наравно више финансијске подршке за опстанак”, рекао је Ђурић.

Указао је да постоји јак фронт против предлога председника Србије Александра Вучића, а да су у њему заједно и Наташа Кандић и неки представници цркве, као и различити представници опозиционих странака чије су странке водиле Србију када су се дешавали погроми, а који нису реаговали на то.

“Нама је сада највише потребна слога. А они су се удружили у ставу да до разграничења и до договора не дође. То у преводу значи да ствари не остану ни онакве како данас стоје на папиру, а Срби добро знају да то што пише није стварно стање, већ се залажу да Албанци добију све на целој територији Косова и Метохије. Ми то не прихватамо и борићемо се против тога свим силама“, нагласио је Ђурић за ТВ МОСТ.

Цео интервју у коме је Ђурић детаљно говорио о свим актуелним темама везаним за Косово и Метохију, можете погледати вечерас у 20 часова на ТВ Мост.

Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …