Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Крађа у Гораждевцу-притисак да нас на Косову има све мање

Јевтић: Крађа у Гораждевцу-притисак да нас на Косову има све мање

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, оцењује да су инциденти попут синоћне крађе стоке у Гораждевцу, као и недавног инцидента када је у селу Жач пуцано на кућу Коматовића, све чешћи и циљани у време када се води једна од најтежих дипломатских борби да Срби на Косову имају боље услове за живот.

„ Данас када улажемо све напоре да на Косову свуда тамо где Срба има обезбедимо боље услове за живот дешавају нам се управо овакве ствари. Синоћна крађа у Гораждевцу није ништа друго већ притисак да нас на Косову има све мање. Они који оваква злодела чине шаљу јасну поруку да желе Косово етнички чисто. Поручујем и овом приликом да од борбе за опстанак нећемо одустати и да смо увек када је било тешко знали да заједно превазиђемо те тешке тренутке, тако ће бити и сада“, казао је министар Јевтић.

Онима који имају мандат и обавезу да штите Србе на Косову и обезбеде им сигурно окружење поручио је по ко зна који пут да своје обавезе испуњавају у складу са својим мандатом.

„ Инциденти су нас увек много коштали јер се сав наш рад и труд оваквим инцидентима минимизира. Своје ресурсе у заштити српског народа не штедите на оне који крађама и нападима не мисле добро никоме не Косову“, поручио је Далибор Јевтић.

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …