понедељак , 10 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Вучић: На Косову 9. септембра говорићу о смерницама, а не о плану

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће 9. септембра на Косову и Метохији разговарати на Србима и њиховим представницима о смеру којим држава Србија планира да води косовску политику.

“Хоћу да разговарам са нашим народом и представницима и хоћу да кажем шта су смернице и правац нашег деловања у будућности”, рекао је Вучић и додао да је немогуће говорити о плану уколико га нема.

Он је новинарима након обиласка припремних радова на доградњи, реконструкцији и адаптацији централног објекта Клиничког центра Србије казао да ће свакако са Србима говорити о “правцима, смеру којим држава Србија планира да води косовску политику”.

Он је додао да неће да руши најмању могућност да дође до договора по питању Косова, и да ће се залагати да се сачува мир и будућност и да се дође до одрживог решења за Србе на Косову и Метохији.

“То ће бити реалан и озбиљан приступ који ће да значи да можемо на север да доводимо инвеститоре, компаније”, казао је председник Србије.

Он је додао да је његова намера да људима говори оно што не воле да чују и што није лако да се чује, и додао да ће се залагати за то да Србија извуче највише што може у заштити виталних и територијалних, националних интереса.

Извор: Бета

Погледајте и ...

Марко Ђурић: Притисак да се Срби иселе, а Србија призна Косово

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да је на делу синхронизовани притисак …