Главна / Друштво / Завршена четврта по реду школа филмске магије

Завршена четврта по реду школа филмске магије

У Дому културе Грачаница, вечерас је успешно завршена четврта школа филмске магије.

Ове године школу је похађало око 80 деце различитог узраста са територије општине Грачаница.

Овогодишња тема на радионицама била је документарни филм, тако да су као резултат овогодишње школе учесници представили три документарна филма на којима су вредно радили протеклих дана.

Кристина Андрејевић која је похађала курс режије каже да је ова школа сваке године другачија и да се сваке године стичу нова искуства.

„Ове године смо радили документарне филмове, што је веома захтевно, али је резултат баш леп и ја сам јако задовољна“.

Глумица Анђела Поповић каже како су ове радионице за њу велико искуство.

„Презадовољна сам децом која су пуна пажње. Био ми је велики изазов да радим са њима, јако сам поносна и врло ми је драго што сам већ другу годину овде.“

Никола Јанковић дизајнер звука и бубњар, каже да је изненађен што је доста деце било заинтересовано за радионицу монтаже и дизајн звука.

„Заједно смо кроз радионичарски програм , кроз предавања и кроз практични рад дошли до резултата и снимили три документарна филма: Улпијана, Деспот 25.05.25 и Изгубљена теретана.“

Михаило Лаптошевић глумац и педагог који  већ 3 година ради на радионицама глуме при школи филмске магије каже да би волео да ова школа дуже траје.

Као и сваке године, на крају ове петодневне  школе где су учесници учили о монтажи, режији, сценарију, глуми, камери и продукцији, подељени су им и  сертификати, зависно од области за коју су се предходно пријавили.

Школа филмске магије је резултат сарадње Дома културе и “GARGANTUAFILMS” из Београда,  и ове године организује је Дoм кулутре Грачаница, а покровитељи су Канцеларија за КиМ и Министарсво културе и информисања Владе Републике Србије.

Check Also

Волонтери Црвеног крста Грачаниица успешно извели  акцију евакуације у случају земљотреса

 Успешно изведеном акцијом евакуације и спашавања у случају земљотреса, волонтери Црвеног крста Грачаница у сарадњи …