Главна / Друштво / У Ливађу званично отворен ново-асфалтирани пут

У Ливађу званично отворен ново-асфалтирани пут

Председник општине Грачаница Срђан Поповић свечано је данас у Ливађу, у присуству мештана тог места, отворио новоасфалтирани локални пут.

Поповић је пут дужине 2.376 метара отворио пресецањем траке заједно са представником села Ливађе.

Према речима Поповића нови пут мештанима Ливађа олакшаће кретање до најзначајнијих институција у овом месту – школе, вртића и локалне амбуланте, али и повезати то место са магистралним путем.

„Мештани су захтевали санацију овог пута и ово је доказ да локална самоуправа ради за своје грађане како би им побољшала живот. Пут је важан јер ће им олакшати кретање, али и комуникацију са околним местима. У разговору са мештанима увидели смо да је потребно изградити и пешачку стазу, која ће надам се бити изграђена већ наредне године до школе, али и санирати канализациону мрежу“, казао је Поповић.

Мештани Ливађа,задовољни новим асфалтом, кажу да је ово прва велика инвестиција у последњих двадесет година.

„Ово много значи за наше село, претходни пут радио се још пре рата, био је у катастрофалном стању, није било могуће кретати се пешака, а камоли возилима. Много значи за излазак на магистралу, приступ имањима и кретању по селу“, каже Драгиша Станковић.

„Веома смо задовољни, кретање ће сада бити безбедније, тако да је за село ово веома значајан пројекат. Захвални смо општини Грачаница што је имала разумевање и помогла да се ова деоница у центру села асфалтира“, каже Сретен Цвејић.

Пут је асфалтиран средствима општине Грачаница у оквиру дугорочног пројекта „Асфалтирање и санација локалних путева у општини Грачаница“.

Check Also

Уз помоћ “Комуналца” очишћене зелене и остале површине у Сушици

У раним јутарњим часовима радници “Комуналца“ отпочели су кошење траве и уређење зелених површина у …