Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Песимистичан сам, даљи смо решењу него раније 

Ђурић: Песимистичан сам, даљи смо решењу него раније 

Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да је песимистичан и да му се чини да смо данас даље од решења косовског питања него што смо били.

“Један од главних разлога зашто сматрам да смо све даље и један од разлога за мој песимистичан став је због тога што не престаје суманута кампања и претње и уртркивање политичара из Приштине да заузму оштрији став и да кажу да Срби на КиМ треба да добију мање право”, каже он.

Ђурић је у обраћању медија на ту тезу додао и “сулудо утркивање у које увлаче албанске политичаре са југа Србије, који призивају рат и насиље”.

“Све те филмове могу само да сањају и те сумануте територијалне претензије где би да стигниу не само до Ниша, него и Војводине и Србобрана и не знам ког града, који би задовољио њихове мегаломанске апетите”, казао је он.

Према његовим речима, нико неће натерати Србију и Србе да признају замишљену независност и замишљену територију. До разрешења може да дође само кроз разговоре којима ће се задовољити интереси свих страна.

“Други разлог за мој песимистичан став јесте чињеница да је све евидентније да је председник Вучић био у праву када је месецима уназад упозораваои да озбиљни кругови у међународној заједници раде на томе да Србија не добије ништа и да Србија једноставно треба да прихвати независност Косова и да нема о чему да се разговара”, каже Ђурић.

Трећи разлог што мислим да смо све даље од решења него раније су домаће снаге, деструктивне, које раде на томе да Србија не добије ништа и то под различитим изговорима, додао је директор владине Канцелартије за КиМ, наводећи да су једни говорили да би они могли боље, а у ствари су све то претворили у полигон за богаћење, док су други то питање искористили за тапшаје пред неке изборе.

Говорећи о предстојећој посети Вучића Косову, рекао је да ће то бити најсвеобухватнија посета и по политичком значају и по темама о којима ће се говорити. Вучићев план је, како је рекао, да та посета буде свеобухватнија и да разговара са што више становника Косова из свих структура.

Check Also

Брнабић: Влада се неће смирити док не истражи убиство Ивановића

У Храму Светог Саве у Београду служен је помен убијеном косовском политичару Оливеру Ивановићу, који …