Главна / Вести / Косово и Метохија / Овације у Суботици младим глумцима из Грачанице

Овације у Суботици младим глумцима из Грачанице

Синоћ се у Дечијем позоришту у Суботици тражила столица више за представу „Насмејани снови“ АП „Јанићије Поповић из Дома културе Грачаница, око 350 гледалаца и деце аплаузима током и овацијама на крају представе поздравило је наступ младих глумаца из Грачанице. Они су у протеклих 15 дана припремили представу у режији Бошка Бошкова и оставили сјајан утисак на суботичку публику.

„Позориште у Суботици често буде пуно, али вечерас је било препуно. Мислим да овај текст који су млади глумци који су тако изнели на сцени никог од публике није оставио равнодушним, срећан сам ова деца су ми пружила додатну радост позоришног стварања и позоришног живота“ рекао је редитељ представе Бошко Бошков.

Захтевну улогу заљубљеног змаја играо је Милош Ђекић који је неколико пута добио аплаузе на отвореној сцени.

„Лепо нам је било овде, сви су бринули о нама, видели смо пуно тога али је најважније да смо вечерас насмејали поблику“.

„Дом културе Грачаница и Дечије позориште Фондација за омладинско стваралаштво и културу „Данило Киш“ годинама остварују размену програма и блиску сарадњу нарочито на пољу дечијег стваралаштва, тренутно смо у свом раду доживели врхунац“ каже директорица Марта Ароксалаши Стаменковић и додаје

Да је животно важно за децу из Грачанице да осете слободу града. „Ова деца на сцени у односу на децу Суботице а могу слободно рећи и шире пуна дух виспрености и сналажљивости као и да су врло талентовани“.

Скупштина града Суботица активно помаже ову сарадњу заједно са Општином Грачаница.

„Изузетно је важно и позитивно да наше две општине овако темаљено сарађују у области културе, ту се осећа истинско заједништво и вредности уметничког стварања. Видели смо то вечерас на представи, као и синоћ на отварању изложбе Јесен у Призрену на којој смо имали прилику да видимо како уметници из различитих делова наше земље и региона виде наше задужбине на Косову и Метохији“.

Изложба „Јесен у Призрену“ и представа „Насмејани снови“ одржане су поводом обележавања дана Суботице а догађаје су подржали Града Суботица, Канцеларија за Косово и Метохију, Општина Грачаница и Скупштина града

Check Also

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише …