Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Све јасније да ће се тешко доћи до решења за КиМ

Вучић: Све јасније да ће се тешко доћи до решења за КиМ

Председник Александар Вучић је поручио да они који траже ништа, а радују се да добијемо “велико ништа”, могу да наставе да ликују и да се радују, јер све иде у правцу да Србија не добије ништа.

“Очекивао сам да ће наши политички противници у Србији организовати славље. Добили су изјаве да се неће мењати границе. Рекли су то из Европе, Албанци и други. Заборавили су само да кажу нашем народу да се ту говори о томе да се не мењају границе независног Косова”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду где је са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом свечано отворио Жежељев мост.

“Обмањивали су наш народ”, приметио је и додао да није истина оно што говоре његови политички противници када кажу “Качаник је српски и биће заувек српски”.

Вучић је истакао да су ти и такви намерно радили на целовитости Косова, а да су се само правили да штите наше националне интересе.

Додао је да је све јасније да ће бити тешко доћи до решења, али да ће Србија наставити да буде спремна на компромисе и тражи шта је правично, рационално за српску државу.

“Они који траже ништа, а радују се да добијемо велико ништа, нека наставе да се радују, све иде у правцу да Србија не добије ништа”, рекао је Вучић..

Напоменуо је да су нас они довели дотле тиме што су ћутали 2008, када је Косово признато, што су то питање 2009. избацили из УН, и ишли 2010. на срамну представу у Међународном суду правде, где су дали легитимитет косовској независности, а 2011. поставили царине и полицијске пунктове између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку.

“Данас кажу да то треба да се сачува, да не треба да се сруши. Не разумем оне који су добронамерни, како су могли да поверују у те приче”, додао је председник.

Вучић је истакао да је, када се погледа за шта се залажу Пленковић и Звиздић, свима јасно ко се у ствари залаже и бори за очување наших националних и државних интереса.

Извор: РТС

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …