Главна / Вести / Косово и Метохија / Хоће ли косовска скупштина сутра о резолуцији “за Тачија”? 

Хоће ли косовска скупштина сутра о резолуцији “за Тачија”? 

Председништво Скупштине Косова одлучиће данас о одржавању ванредне седнице косовског парламента на захтев опозције, а на којој би, како је најављено, требало да буде донета резолуција о темама које ће се наћи у Бриселу у оквиру предстојеће нове рунде дијалога, 7. септембра.

На ванредној седници парламента, која би требало да буде одржана сутра, очекује се да ће посланици расправљати о обавезама косовског председника Хашима Тачија, уколико тема дијалога буде размена територија или корекција границе између Косова и Србије.

Опозиција и део владајуће коалиције противи се промени границе између Србије и Косова, па би, према најавама, резолуција Тачију требало да забрани сваку расправу на ту тему. Тачи, међутим, мисли другачије и каже да је “време за велики историјски споразум” између Приштине и Београда.

Председник привремених косовских институција је јуче током сусрета са педставницима међународних мисија и Амбасаде САД у Приштини рекао да сматра да не треба стајати у месту и задржати се на пат позицији.

“Заостајење и чекање у решавању односа између Косова и Србије је управо позив на тензије, дестабилизацију, велике проблеме, не само међу нама, него у читавом региону”, рекао је Тачи и додао да нико нема времена за губљење, “ни Косово, ни Србија”.

Извор: Тањуг

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …