Главна / Вести / Косово и Метохија / С. Поповић првацима поклонио школски прибор и поручио „Док је вас не бринемо за будућност“

С. Поповић првацима поклонио школски прибор и поручио „Док је вас не бринемо за будућност“

Поводом почетка нове школске године председник општине Грачаница Срђан Поповић поклонио је школски прибор првацима на териотрији општине Грачаница.

Пакете са школским прибором Поповић је уручио за 260 ђака првака који у школе иду на подручју оштине Грачаница. Поклони су уручени данас, првог школског дана, на платоу Основне школе „Краљ Милутин“ у Грачаници.

Први човек општине Грачаница поздравио је прваке и њихове родитеље и пожелео срећан почетак школовања.

„Ово је најлепши дан у години, дан када наша будућност, наша деца крећу у први разред. Посебно сам поносан на број деце који је ове године уписан, укупно 260 ђака. Наш је приоритет да о њима бринемо и општина Грачаница ће се потрудити да им побољша услове за њихово школовање. За наредну годину имамо пуно планова када је образовање у питању. Родитељима желим да буду поносни на своју децу, а од учитеља тражим да их лепо васпитају и створе добре и поштене људе“, казао је Поповић окуљеној деци, родитељима и учитељима у дворишту школе „Краљ Милутин“ у Грачаници.

 

Осим првацима, Срђан Поповић је честитке поводом почетка нове школске године упутио свим ученицима основних и средњих школа, као и наставницима са територије општине Грачаница.

Прваци нису крили задовољство због поклона који су добили. Иако помало стидљиви радују се поласку у школу.

„Радујем се поласку у школу, стећићу нове другаре, научити да читам и пишем. Највише волим да цртам“, каже Дамјана Ћирковић из Горње Гуштерице.

„Ја највише волим да играм фудбал, једва чекам физичко“, казао је Вук.

Заједно са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, школски прибор првацима уручивала је и директорица образовања Бранкица Нићић која им је такође пожелела срећан полазак у школу.

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …