Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписан споразум о сарадњи за ефикасније прикупљање отпада

Потписан споразум о сарадњи за ефикасније прикупљање отпада

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је са представницом Швајцарске организације SWISSCONTACT Арђентином Граждани меморандум о разумевању за боље управљање отпадом на територији општине Грачаница.

Меморандум о разумевању потписан је у оквиру SWISSCONTACT пројекта „Промовисање запошљавања у приватном сектору” – (ППСЕ), чији је циљ повећање свести грађана о значају рециклаже, прикупљања и раздвајања чврстог отпада у домаћинствима.

Пројекат подразумева набавку 354 одговарајућих канти за одвајање отпада за укупно 177 домаћинства на територији општине Грачаница. То значи да ће свако од ових домаћинстава добити по две канте за отпад у којима ће се одвојено прикупљати отпад од папира, односно пластике.

Овај споразум у вези је са петогодишњим општинским Планом за управљање отпадом који је усвојила Скупштина општине Грачаница.

Организација SWISSCONTACT је тим поводом одлучила да управо у општини Грачаница финансира пилот пројекат чији је циљ ефикасније прикупљање отпада, а самим тим и боља заштита животне средине.

Check Also

Марко Ђурић: Курти није укинуо таксе, само их је суспендовао

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да Аљбин Курти није укинуо таксе …