четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Срби јужно од Ибра немају никаквих ралога за забринутост

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Срби са Косова и Метохије који живе јужно од Ибра немају никаквих разлога за забринутост и додао да ће, у случају да се појави спремност да сви чују његове предлоге о решењу косовског проблема, “сваки Србин имати много више права и неупоредиво лакши и бољи живот него данас”.

Одговарајући на питања новинара испред бране на језеру Газиводе, Вучић је казао да је положај Срба који живе јужно од Ибра “изузетно тежак” ма колико Србија улагала у те средине, јер они, како је рекао, морају да се сналазе сваког дана и да својој деци обезбеде нормалан живот.

“Срби јужно од Ибра немају никаквог разлога за забринутост јер нисмо близу договора, немамо подршку међународне зајендице, посебно најмоћније европске силе. Свако од тих наших Срба или њих 95 одсто већ има и косовско држављанство али нам не пада на памет да они треба да остану без нашег држављанства. Ако би сви одједном рекли да чекају моје предлоге за решење спора Срба и Албанаца, сваки Србин имаће много више права и неупоредиво лакши и бољи живот него данас”, додао је Вучић.

Извор: Агенције

Погледајте и ...

Путин стиже у Београд

Председник Руске Федерације Владимир Путин допутоваће у званичну посету Србији, где ће му домаћин бити …