Главна / Вести / Косово и Метохија / Милан Ковачевић: Овде ћу остати док нас не истерају

Милан Ковачевић: Овде ћу остати док нас не истерају

Приликом претходне посете Космету, председник Србије Александар Вучић обећао је помоћ младом Милану Ковачевићу, који се бави сточарством и пољопривредом и истрајан је у намери да остане на свом огњишту. Добио сам све што сам тражио, каже Ковачевић за РТС. Надам се да ће председник успети да дође код нас кући, рекао је Ковачевић и додао да су се ноћас у два наврата чули рафали из околних села.
Милан Ковачевић је, у разговору за РТС, рекао да су се Срби окупили у Бањама да дочекају председника Александра Вучића и да верују да ће успети да дође.

Истиче да је, приликом претходне посете, од председника тражио и трактор и стоку, те да је све то и добио.

“Мислио сам да ће да ме слаже, али није и хвала му пуно. Надам се да ће доћи да ме обиђе и код куће, припремили смо мали поклончић за њега. Надам се да ће успети да дође”, рекао је Ковачевић.

Наводи да су Срби у овом месту са свих страна окружени Албанцима, те да, у страху од крађа које су учестале, ни не спавају ноћу.

“Свако вече стражаримо. Јутрос су се око пола шест чули рафали из правца Сувог Грла, и око два сата су се ка Руднику такође чули рафали”, рекао је Ковачевић.

Понавља да је захвалан Вучићу на помоћи, те да намерава да остане на свом огњишту.

“Добио сам и трактор, и краве, и овце. Хвала му пуно што је обећао све и испунио. Овде сам рођен и овде ћу остати до краја живота, односно докле могу, док нас не истерају једног дана све нас…”, поручио је Ковачевић.

Извор: РТС

Check Also

Укидање приштинске таксе – полумере или Куртијев трик

Постепено укидање таксе на српске производе није одлука косовске владе већ једнострани предлог њеног премијера …