Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи:Разумем револт Албанаца и разочарање Срба

Тачи:Разумем револт Албанаца и разочарање Срба

Косовски председник Хашим Тачи изразио је данас разумевање за, како је навео, оправдану реакцију ветерана тзв. ОВК против посете председника Србије Александра Вучића Дреничком крају, те навео да разуме и разочарање Срба у селу Бање због немогућности да се ова посета реализује.
“Као председник Косова, разумем реакцију грађана Дренице који су изразили оправдани револт против посете. Ово показује да су бол и ратне ране још увек свеже. Међутим, када се трудимо за мир и помирење, протести и блокирање путева нам уопште не помажу”, навео је Тачи на Фејсбуку и додао да стога разуме и разочарање становника српске заједнице у селу Бање због немогућности да се ова посета реализује.

“Сви се морамо држати и показати минималну људску културу људског разумевања и комуникацију”, навео је Тачи.

Тачи је истовремено поздравио одлуку косовске владе да откаже посету Вучића селу Бање у општини Србица, или како је Албанци називају Скендерај.

Тачи се на Фејсбуку огласио након што је председник Србије Вучић одустао од посете Бањи.

Иначе, дводневна посета председника Србије Косову и Метохији претходно је одобрена према плану који је предвиђао и сусрет са Србима у Бањи.

Косовски премијер Рамуш Харадинај је раније саопштио да је због нових околности и, как је навео, сигурности грађана и делегације Србије, косовска влада одлучила да откаже Вучићеву посету Дреничком крају.

Извор: Танјуг

Check Also

Нова 302 случаја коронавируса, преминуло још 5 особа

У последња 24 сата забележена су нова 302 случаја коронавируса у Србији, а преминуло је …