Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић у Митровици: Наш посао да мењамо углед Србије у свету!

Вучић у Митровици: Наш посао да мењамо углед Србије у свету!

Председник Србије Александар Вучић извинио се на почетку говора на митингу у Косовској Митовици грађанима Метохије што нису могли да дођу на овај скуп, јер су, каже, неки други све путеве блокирали, те обећао да ће следећи пут доћи у Бање.
„Хоћу да се извиним Србима из Метохије који нису могли да дођу на данашњи скуп, јер су неки други људи све путеве блокирали, палили гуме, дрва, шенлучили и пуцали из свог оружја и оруђа ваљда да још јендом упласе оне који живе на својим огњиштима, а ништа никоме нису узели“, рекао је Вучић на почетку обраћања у Косовској Митровици.

Захвалио се мештанима места Бање што су га чекали и припремали величанствен дочек.

„Немојте да мислите да је ово последњи пут да сам желео да дођем. Следећи пут ћу доћи у Бање“, поручо је он.

Такође је истакао да не треба мислити да ће то што се данас догодило наићи на једнодушну осуду оних који су учествовали у ставрању, како кажу косовске државе.

„Неће. Шта год да ураде то је њихово ”чедо”. Опет ћемо бити једнако криви што нисмо имали довљно воде да угасимо оно што су упалили“, казао је он.

Вучић је казао да је наш посао да мењамо углед Србије у свету, променимо не само себе, већ и угао из којег се гледају ствари на Балкану.

Према његовим речима, у то је потребно уложити још много напора.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …