НАЈНОВИЈЕ

Нападнуте две репортерке ДВ током извештавања

Две репортерке Дојче велеа (ДВ) од којих је једна Српкиња, а друга Албанка нападнуте су данас током извештавања о блокадама путева ка селу Бање у општини Србица којима је спречена посета српског председника Александра Вучића том селу, јавио је тај медиј.

Наводи се да су репортерке ДВ Сања Кљајић и Елона Елези нападнуте након што су паркирале аутомобил српских регистарских ознака код села Преказ где су се у том тренутку налазиле јединице КФОР-а.

ДВ наводи да је након повлачења међународних снага, група од десетак албанских демонстраната са барикада претећи окружила репортерке, говорећи да их „провоцирају“ таблицама.

Они су тражили од Кљајићеве да покаже личне документе пошто не говори албански, како би видели да ли је Српкиња, наводи ДВ.

Према речима репортерки, косовска полиција је “реаговала професионално” и држала демонстранте на одстојању док су им локални Албанци запослени на бензинској пумпи помогли да скину српске таблице и крену ка северу Косова.

ДW наводи да су и новинари Инсајдера и агенције Тањуг нападнути у близини Бања када су наишли на барикаде.

Извор: Танјуг

Погледајте и ...

Годишњица убиства Оливера Ивановића

Данас се навршава годину дана од убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда. …