Главна / Вести / Косово и Метохија / Мустафа:Прешевска долина угрожава косовску државност 

Мустафа:Прешевска долина угрожава косовску државност 

Лидер најутицајнијег Демократског савеза Косова и бивши премијер, Иса Мустафа, поручио је представницима три општине југа централне Србије да је прича о разграничењу са Србијом отварање питања “територијалног интегритета Косова” и ризик од враћања теме о косовској државности на преговарачки сто.

Мустафа је на Фејсбуку написао да је забринут за положај Албанаца у три општине југа централне Србије, али и да им је пренео да је “отварање питања територијалног интегритета не само у сукобу са косовским уставом и Декларацијом о независности, већ и ризикује враћање питања државности Косова на преговарачки сто”.

Након разговора са представницима Бујановца, Прешева и Медвеђе у Приштини, Мустафа је на тој друштвеној мрежи констатовао да Београд у овом тренутку не признаје ни постојеће косовске границе.

Овим поводом огласио се и шеф посланичког клуба ДСК Авдулах Хоти, који је такође констатовао да је њихов захтев за прикључење Косову противуставни.

“Уз дужно поштовање према Албанцима (прешевске) долине, таква резолуција је противуставна”, навео је Хоти, пренео је портал Инсајдери.

Он је изричит да ДСК неће гласати за тако нешто у парламенту, осим ако не буде постојала воља за, како је рекао, промену косовског устава.

Иначе, политички представници три општине са југа централне Србије јуче су боравили у Приштини, где су разговарали са косовским председником Хашимом Тачијем, који се у оквиру Бриселског дијалога залаже за прикључење те три општине Косову.

Извор: Танјуг

Check Also

Јовић и Поповић обишли породицу Милић у Скуланеву и уручили помоћ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић и председник општине Грачаница Срђан Поповић …