Главна / Вести / Косово и Метохија / Специјализовани тужилац суда за злочине ОВК потписао свечану изјаву 

Специјализовани тужилац суда за злочине ОВК потписао свечану изјаву 

Џек Смит, нови специјализовани тужилац Специјалног суда за злочине ОВК на КиМ, потписао је свечану изјаву да ће независно, непристрасно и савесно извршавати своју званичну функцију.

Ово је у складу са чланом 36. Закона о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, саопштила је Канцеларија специјализованог тужиоца.

Џек Смит је потписао свечану изјаву у Секретаријату Специјализованих већа у присуству секретара др Фиделме Донлон у својству сведока.

На функцију специјализованог тужиоца Смит је изабран у мају 2018. године, након процедуре коју је организовала Европска унија, а именовала га је шефица мисије Еулекса Александра Пападопулу, наводи се у саопштењу.

Џек Смит је амерички тужилац са претходним искуством у политичким истрагама на високом нивоу, као и међународним кривичним истрагама.

Наследио је Дејвида Швендимена, првог специјализованог тужиоца и пре тога главног тужиоца, који је напустио дужност крајем марта када му је истекао мандат у америчкој дипломатској служби, закључује се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Check Also

У недеља у Андрићграду свечани дочек деце са КиМ

У недељу 16.јуна у 12 часова у Андрићграду у Вишеграду Одбора за помоћ Косову и …