Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић за Пинк: Стубови опстанка школство и здравство

Поповић за Пинк: Стубови опстанка школство и здравство

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је јутрос гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк да су стубови опстанка српског народа на Косову школски и здравствени систем те да је на врху приоритета да омладини створимо услове да остане и опстане у нашим општинама.

Поповић је гостујући у емисији „Добро јутро“ код Дее и Сарапе казао да ће изградња болнице у Грачаници бити печат нашег опстанка, а од посебне важности је за људе који живе на централном Косову тј. у општини Грачаница.

„Ми смо кренули са процедурама али никада се не зна на какве препреке можемо да наиђемо када је у питању систем који функционише у Приштини. Важно је да до сада нисмо добили негативне сигнале. Радује ме и то што ће се побољшати услови у школству и на томе веома вредно радимо и имамо још доста планова за наредну годину“.

Председник општине Грачаница напоменуо је да ситуација на северу и на југу Косова није иста.

„Ми смо на жалост на југу добили шест општина које су до 1999. године биле сеоске средине. Пред нама је велики задатак, а то је да од тих села изградимо урбане средине и нешто што ће колико толико личити на град. Тенденција да млади људи из мањих средина одлазе у веће постоји стално. Морамо вредно да радимо да тој младости створимо услове да остане и опстане у нашим општинама. Морамо рационално да размишљамо у садашњем времену морамо да помажемо наш народ тамо где је остао да живи. Као што је и председник рекао улагаћемо у сваку српску општину у сваку породицу у сваког Србина јер на крају свега онолико колико буде Срба на Косову и Метохији толико ће Косово бити српско“, рекао је Поповић.
Говорећи о недавно одржаном Бизнис форуму у Лепосавићу Поповић је поновио да на територији општине Грачаница има доста бизниса и људи који нешто привређују али да њихов највећи проблем остаје неразвијено тржиште.

„Радује чињеница да је наш државни врх спреман да улаже у те бизнисе. Ми са стране локалне самоуправе настојимо да доведемо веће инвеститоре. Било је пар покушаја да се нешто учини по том питању али велика препрека је сама политичка ситуација јер постоји несигурност приликом одлуке о улагању и то није само ситуација у општини Грачаница. Оно што ја могу да обећам је да ћемо вредно радити јер немамо приступ тржиштима у већим градовима на Косову и то нам је један од приоритета. Састанак које су имале две коморе из Београда и Приштине био је од великог значаја јер су унели додатну мотивацију људима да раде и привређују“, нагласио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић је у Јутарњем програму гостовао заједно са директором јавног предузећа „Ибар“ Зубин Поток Срђаном Вуловићем и оснивачем хуманитарне организације Солидарност за Косово Арном Гујоном.

Check Also

Kоцијанчич одговорила Вучићу: ЕУ чека резултате истраге

Портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Kоцијанчич одговорила је вечерас на …