Главна / Друштво / Општина Грачаница примила у радни однос 12 младих лекара

Општина Грачаница примила у радни однос 12 младих лекара

Данас је у сали општине Грачаница свечано уручено дванаест уговора младим лекарима, који су јуче званично започели свој докторски стаж у некој од здравствених установа на просторима наше општине.

Шест лекара опште медицине и шест стоматолога, након завршених студија медицине и оствареног волонтерског рада у локалним амбулантама и Домовима здравља добило је на конкурсу, који је расписала Општина Грачаница, могућност да потписе уговоре на шест месеци и самим тим започне докторски стаж у здравственим установама, са могућношћу даљег продужења уговора о раду.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић пожелео је новом медицинком кадру успешан рад и поручио да ће рад са медицинским стручњацима у нашим здравственим условима сасвим сигурно допринети њеиховом даљем усавршавању.

“Ово је велики корак поготову за младе. Општина је успела да упосли 12 младих лекара. Ми ћемо као и до сада наставити да у континуитету помажемо здравствени систем. Овим смо младим лекарима отворили врата за њихово даље усавршавање. Нама је потребан млади стручни кадар поготову у здравству и ми као општина и у будућности настављамо са истом праксом“, казао је Поповић.

Директор КБЦ Приштина са тренутним седиштем у Грачаници проф.др Братислав Лазић истакао је да су врата Клиничко-болничког центра у Грачаници широм отворена сваком лекару који жели да ради, учи и проширује своје образовање у свакој грани медицине.

„Ово ће у скоријој будућности бити веома важно за јачање здравственог система који је од великог значаја у смислу функционисања наше заједнице у централном Косову. Посебно бих истакао чињеницу да су се ти млади лекари и у претходном периоду већ укључили на волонтерски начин. Неки од њих су и у дужем временском периоду исказали своју жељу за стицањем нових знања истовремено потврђујући своју дубоку повезаност за овај наш крај и регион што гарантује да ће ти људи када у пуном капацитету буду профункционисали као стручњаци и специјалисти остати овде и дати свој активни допринос функционисању здравственог система на централном Косову“, рекао је др Лазић.

После четворогодишњег волонтерског стажа у Дому здравља у Грачаници Бојан Аксић, доктор опште праксе, истакао је да му потписивање уговора значи много.

“За мном је четворогодишње волонтерско искуство. Радио сам као лекар волонтер у Дому здравља у Грачаници. Много ми значи потписани уговор, и сада бих волео  да упишем специјалистичке студије интерне медицине”, рекао је Аксић.

Биљана Ванић, лекар стоматолог, потписала је уговор о шестомесечном ангажовању у стоматологији, такође са могућношћу за даље продужење рада.

“Као и бројне моје колеге до данас сам радила као волонтер у Дому здравља. Потписивање уговора значи свима нама како за даљу афирмацију у медицини тако и за бољу мотивисаност и стицање квалитетних искуства”, рекла је Ванићева.

Дванаест лекара из области опште медицине и стоматологије који су распоређени на радним местима у локалним здравственим установама финансира општине Грачаница. Уговоре су добили након пријављивања на јавном конкурсу који је расписала одељење за здравство Општине Грачаница.

Check Also

Малобројни Срби обишли гробове својих најмилијих у Приштини

За Летње задушнице без организованог превоза за расељене на највећем православном гробљу на Косову и …