Главна / Друштво / Општина Грачаница примила у радни однос 12 младих лекара

Општина Грачаница примила у радни однос 12 младих лекара

Данас је у сали општине Грачаница свечано уручено дванаест уговора младим лекарима, који су јуче званично започели свој докторски стаж у некој од здравствених установа на просторима наше општине.

Шест лекара опште медицине и шест стоматолога, након завршених студија медицине и оствареног волонтерског рада у локалним амбулантама и Домовима здравља добило је на конкурсу, који је расписала Општина Грачаница, могућност да потписе уговоре на шест месеци и самим тим започне докторски стаж у здравственим установама, са могућношћу даљег продужења уговора о раду.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић пожелео је новом медицинком кадру успешан рад и поручио да ће рад са медицинским стручњацима у нашим здравственим условима сасвим сигурно допринети њеиховом даљем усавршавању.

“Ово је велики корак поготову за младе. Општина је успела да упосли 12 младих лекара. Ми ћемо као и до сада наставити да у континуитету помажемо здравствени систем. Овим смо младим лекарима отворили врата за њихово даље усавршавање. Нама је потребан млади стручни кадар поготову у здравству и ми као општина и у будућности настављамо са истом праксом“, казао је Поповић.

Директор КБЦ Приштина са тренутним седиштем у Грачаници проф.др Братислав Лазић истакао је да су врата Клиничко-болничког центра у Грачаници широм отворена сваком лекару који жели да ради, учи и проширује своје образовање у свакој грани медицине.

„Ово ће у скоријој будућности бити веома важно за јачање здравственог система који је од великог значаја у смислу функционисања наше заједнице у централном Косову. Посебно бих истакао чињеницу да су се ти млади лекари и у претходном периоду већ укључили на волонтерски начин. Неки од њих су и у дужем временском периоду исказали своју жељу за стицањем нових знања истовремено потврђујући своју дубоку повезаност за овај наш крај и регион што гарантује да ће ти људи када у пуном капацитету буду профункционисали као стручњаци и специјалисти остати овде и дати свој активни допринос функционисању здравственог система на централном Косову“, рекао је др Лазић.

После четворогодишњег волонтерског стажа у Дому здравља у Грачаници Бојан Аксић, доктор опште праксе, истакао је да му потписивање уговора значи много.

“За мном је четворогодишње волонтерско искуство. Радио сам као лекар волонтер у Дому здравља у Грачаници. Много ми значи потписани уговор, и сада бих волео  да упишем специјалистичке студије интерне медицине”, рекао је Аксић.

Биљана Ванић, лекар стоматолог, потписала је уговор о шестомесечном ангажовању у стоматологији, такође са могућношћу за даље продужење рада.

“Као и бројне моје колеге до данас сам радила као волонтер у Дому здравља. Потписивање уговора значи свима нама како за даљу афирмацију у медицини тако и за бољу мотивисаност и стицање квалитетних искуства”, рекла је Ванићева.

Дванаест лекара из области опште медицине и стоматологије који су распоређени на радним местима у локалним здравственим установама финансира општине Грачаница. Уговоре су добили након пријављивања на јавном конкурсу који је расписала одељење за здравство Општине Грачаница.

Check Also

Општина Грачаница помаже емитовање ромског радио програма

Општина Грачаница, Радио Грачаница и Ромактед Акциона група за заједнице Савета Европе потписали су меморандум …