петак , 16 новембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

“У августу извршено више кривичних дела у односу на јул”

Број извршених кривичних дела током августа у четири општине на северу Космета,настањене већински српским становништвом,у порасту је у односу на претходни месец,саопштили су представници НВО „Хумани центар-Митровица“.

Верољуб Петронић из НВО „Хумани центар-Митровица“ каже да овај пројекат у основи подразумева оцену безбедносних изазова,ризика и претњи који могу утицати на ремећење безбедносне ситуације на северу Космета.Он додаје и да је август месец протекао у тежим безбедносним околностима у односу на јул,о чему су дискутовали и учесници панел дискусије.

Извршни директор ОЕК „Синергија“Стефан Вељковић каже да статистички подаци о било којем виду насиља често не одговарају правој слици на терену,јер се жртве често плаше да пријаве насиље које им се догодило.У оквиру извештаја за овај месец,Горан Вукојевић из Лепосавића,упозорио је и на проблем бесправне сече шума,који је на северу покрајине све учесталији.
Иначе,Секјуриметар је програм НВО „Хумани центар-Митровица“ који има за циљ препознавање безбедносних проблема на северу Космета од стране цивилног друства.Пројекат је подржала Косовска фондација за отворено друштво и Тв Мост.

Извор: Тв Мост

Погледајте и ...

Браћи Петровић општина обезбедила дрва за огрев и животне намирнице

Представници општине Грачаница, на инцијативу председника Срђана Поповића, обишли су данас браћу Петровић из Грачанице …