понедељак , 12 новембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Градоначелник положио камен темељац за изградњу куће породици Јовановић

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу куће породици Јовановић из Горње Гуштерице.

Трочлана породица Јовановић живи у тешким условима у малој и оронулој кући, која се сваким даном све више урушава.

Председник општине је крајем јула обишао Јовановиће како би се уверио у каквим условима живе и том прилико уручио им је уговор о изградњи куће, за коју је данас положио камен темељац.

„Мени је веома драго што данас започињемо изградњу куће породици Јовановић, са којом смо већ дуже време у контакту и разматрамо могућности, осим изградње куће,  на који начин још можемо да им помогнемо. Ми ћемо наставити у континуитету да помажемо социјално угрожене породице у нашој општини“, поручио је Поповић.

Супружници Зоран и Снежана Јовановић изразили су захвалност општини и градоначелнику Срђану Поповићу, што су препознали и разумели њихову тешку животну и материјалну ситуацију.

„Захваљујем се градоначелнику што ће нам омогућити да и ми имамо боље услове за живот, јер је наша ситуација веома тешка“, рекао је Зоран Јовановић.

„Ово је за нас велика радост јер су услови у којима смо до сада живели веома тешки. Кућа је веома стара, оронула и прокишњава. Изградња нове куће за нас значи нови почетак“, истакла је Снежана Јовановић.

Кућа површине 62 м² биће изграђена средствима општине Грачаница, на основу Правилника и програма социјалне карте, која предвиђа финансирање посебних програма становања. Састојаће се од дневног боравка са трпезаријом, две собе и купатила.

Погледајте и ...

Вучић: Велика победа, ЕМС остаје на Косову

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је Србија однела велику победу у енергетској агенцији …