Главна / Вести / Косово и Метохија / Украден трактор Србину из Белог Поља код Истока 

Украден трактор Србину из Белог Поља код Истока 

Србину повратнику Момиру Брајковићу из Белог Поља,  општинa Исток, украден је трактор, што је још један у низу напада на имовину Срба повратника у Метохији.

Непознати починиоци украли су прошле ноћи тај трактор а Брајковић је крађу одмах пријавио полицији која је изашла на увиђај и истрага је у току.

Брајковић живи од пољопривреде, без основних услова за живот. “Живим сам, без воде, без посла, живим од пољопривреде” изјавио је Брајковић за Радио Браво из Осојана.

Ово је други пут да непознати починиоци краду овај трактор. Први пут су покушали прошле године, али је трактор пронађен на путу. “Крали су ми више пута алат, пшеницу, дрва и трактор су ми већ једном крали, прошле године” рекао је Брајковић.

Ово је само један у низу случаја крађе српске имовине у Метохији последњих пар година. Подсећамо, ниједан случај крађе и напада на имовину Срба никада није решен.

У мешовитом селу Бело Поље до сукоба 1999. године живело је око 150 Срба и исто толико Албанаца. Нажалост, Момир Брајковић је сада један од тројице Срба који живе у овом Селу.

Извор: Радио Браво Осојане

Фото: иКос

Check Also

Радуловић: Око 50% жалби упућене институцији Омбудсмана односи се на судство, а 50% на администрацију

Међународни дан људских права на Косову обележава се низом активности у организацији институције Омбудсмана. Цнетрална …