Главна / Вести / Косово и Метохија / Рама:Ако Трамп каже, делимо Косово 

Рама:Ако Трамп каже, делимо Косово 

Премијер Албаније Еди Рама поручио је лидерима привремених институција у Приштини да ће, ако то затраже САД и председник Доналд Трамп, морати да пристану на поделу Косова и разграничење са Србијом, јављају медији у Тирани.

Рама је, после састанка са председником и шефом парламента лажне државе Косово Хашимом Тачијем и Кадријем Весељијем, рекао да је “неозбиљан свако ко се противи преговорима о разграничењу као решењу косовског проблема”.

Према Раминим речима, сви Албанци имају дужност да подржавају тзв. Косово када су у питању корекције граница.

Свако ко одбија да расправља о питању граница сматра се незрелим. На косовским властима је да раде на платформи за дијалог. Ја сам последњи који то коментарише, зато што на Косову већ траје дебата о једној идеји, а не платформи… Албанија има обавезу да подржава Косово и сачекаћемо да видимо шта ће они да одлуче. Они морају да одрже одговарајуће стратешке разговоре, зато што се таква прилика можда неће поновити наредних 30 година. Албанци морају да дискутују као прави мушкарци, уз консензус, а не само да би стварали међусобне сукобе… – рекао је Рама, што су албански аналитичари одмах ‘прочитали’ као подршку плану о подели Косова, за који се у последње време све отвореније залаже и администрација председника Доналда Трампа.

Извор: Вечерње новости

Check Also

Срђан Поповић положио камен темељац за проширење школе “Краљ Милутин”

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу анекса Основне школе Краљ …