Главна / Вести / Косово и Метохија / Караџић: Школска година почела без већих проблема

Караџић: Школска година почела без већих проблема

Директор основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем селу, Љубиша Караџић изјавио је за РТВ Грачаница да је ова школска година почела на време и да није било већих проблема.

 

„Ове године као и прошле, пројекат који спроводи Министарство просвете владе Републике Србије и даље је у току, а то је да родитељи који школују троје деце добијају бесплатне уџбенике али и социјални случајеви. Омогућили смо и олакшали родитељима који купују уџбенике да  плате књиге на шест рата и  на тај начин смо се организовали и помогли. Основна школа „Миладин Митић“ ове године броји 450 ученика са истуреним одељењима у Преоцу и Чаглавици“, рекао је Караџић.

Што се тиче новина за ову школску годину, то су електронски дневници за ученике петог и шестог разреда.

„Још увек нам нису стигли ти нови електронски дневници јер су   наставни планови по новом програму. Наставници   су ове године ишли на семинаре  где су увидели који су то нови планови и промене , како све то функционише. Још једна од новина је да ће учитељи са првацима радити пројектну наставу, предмет од Играчке до рачунара више немамо. Ми смо ту да пратимо те новине које прописују из Министарства просвете Републике Србије“.

Check Also

Aпостолова: Била ми jе част да представљам EУ у Приштини

Шефица канцелариjе EУ у Приштини Наталиjа Aпостолова, коjа краjем месеца завршава своj четворогодишњи мандат, поруцила …