Главна / Култура / Остварена сарадња АП “Театар 5” из Београда и АП “Јанићије Поповић” из Грачанице

Остварена сарадња АП “Театар 5” из Београда и АП “Јанићије Поповић” из Грачанице

Позориште Пете београдске гимназије гостоваће у Грачаници 28. и 29. септембра са три представе: „Затворски блуз“, „Буба у уху“ и „Сан смешног човека“, која ће бити изведена и у Богословији у Призрену  и тиме званично почиње сарадња овог позоришта са АП „Јанићије Поповић“ из Грачанице.

„Ми смо први пут на Косову и Метохији и пресрећни смо због тога, као и због сарадње коју ћемо остварити са позориштем „Јанићије Поповић“. Част нам је што ћемо представу „Буба у уху“ управо у Грачаници извести 250-ти пут“, истакао је гостујући у Јутарњем програму Зоран Ракић, управник Театра 5.

Позориште „Јанићије Поповић“ недавно је имало премијеру представе „Насмејани снови“, коју су глумци припремали у сарадњи са суботичким позориштем. Представник овог грачаничког позоришта Александар Гуџић будућу сарадњу са београдским позориштем оцењује као још један степеник у развоју.

„Сарадња са овим позориштем је за нас веома значајна јер Аматерско позориште Пете београдске гимназије иза себе има значајне резултате, учествује и осваја награде на свим великим фестивалима у земљи и региону, тако да ће ова сарадња бити још један степеник више у расту и развоју нашег позоришта“, рекао је Гуџић.

Сарадња ова два позоришта биће крунисана заједничком представом у оквиру пројекта „Отворимо завесу“ који је подржала Канцеларија за Косово и Метохију. 

Check Also

Теодора Димитријевић, Косовка девојка града Приштине и општине Грачаница за 2020. годину

У Дому културе у Лапљем Селу изабрана је Косовка девојка за град Приштину и општину …