Главна / Култура / Школа балета у Грачаници поново почиње са радом 02. октобра

Школа балета у Грачаници поново почиње са радом 02. октобра

Прва школа балета у Грачаници, након летње паузе, почиње са радом од 02. октобра. Упис нових чланова је почео и трајаће до 1. октобра.

Пројекат је и ове године подржало Министарство културе и информисања што нам даје задатак да озбиљније приступимо раду, истакла је кореограф Лидија Павловић гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница и поручила да заједно са децом креће у нове победе.

„Конструктивни план ће бити мало другачији и озбиљнији. Деца ће бити мало другачије распоређена и по узрасту и по напретку у раду. Имаћемо четири групе и надам се да ћемо резултате нашег рада публици приказати концертом на крају године“, истакла је Лидија Павловић.

Деца су у првој сезони научила основне покрете класичног балета, форму кореографије са основним корацима, као и понашање на сцени и са нестрпљењем очекују почетак нове сезоне.

„Изненађена сам колико талентоване деце има и ја се надам да ће ме одавне пратити нека велика имена и верујем да за њих будућност у класичном балету постоји“, нагласила је Павловићева.

Чланарина за школу балета је 400 динара месечно, а опрема за балет: трико и балетанке, може се наручити у самој школи.

Check Also

У Грачаници одржан десети фестивал “Старосрпска песма Косова и Метохије”

Уорганизацији Културно-просветне заједнице Косова и Метохије у Грачаници је одржан десети по реду фестивал “Старосрпска …