Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај планира да “избрише” границу с Албанијом 

Харадинај планира да “избрише” границу с Албанијом 

Косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је да од Нове године више неће бити физичких препрека на граници Косова и Албаније, пише приштински Зери.

Овај медиј наводи да је та нада Харадинаја заснована на разговорима и плановима са премијером Албаније, Едијем Рамом. Зери подсећа да је Харадинај у једном интервјуу раније рекао да је, када је путовао за Тирану, пола сата чекао да уђе у Албанију и пола сата да уђе на Косово.

На констатацију новинара да “у свим осталим земљама ЕУ нема граница, те да су границе остале само рушевине прошлости” и питање шта ће Приштина урадити да их уклони, Харадинај је рекао да је са премијером рамом и осталим колегама разговарао о томе да се негде на преласку из једне године у другу, та граница отвори. На инсистирање новинара да каже да ли ће то бити у новогодишњој ноћи, Харадинај је рекао да се нада.

“Надам се да хоћемо. Коначно. Биће камера. Биће праћења, али неће бити физичке препреке, неће бити физичког присуства контроле”, рекао је Харадинан, пренео је портал Зери.инфо.

Извор: Танјуг,Б92

Check Also

ЈП „МРЕЖА МОСТ“ оснажује своје медије на КиМ

Захваљујући упорношћу и преданошћу руководства и радника ЈП „Мрежа Мост“ на унапређењу својих медија на …