четвртак , 17 јануар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Ђурић:Грачаница заслужује посебно место у свим развојним плановима КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, честитао је председнику општине Грачаница Срђану Поповићу Дан ове општине. Преносимо честитку у целости:

Поштовани господине Поповићу,

 

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Вама, и свим житељима Грачанице честитам Дан ваше општине и велики православни празник Рођење Пресвете Богородице – Малу Госпојину.

 

Вишевековно трајање, саткано на темељима непролазне историјске славе, учинили су да је Грачаница данас урбано средиште, али и културни и привредни центар у средишњем делу Косова и Метохије.

 

Уважавајући темеље такве историје, која је проткана и прегалаштвом житеља вашег краја, као и великим природним богатствима, Грачаница заслужује посебно место у свим развојним плановима Косова и Метохије, кроз интензивну сарадњу локалних власти и Владе Републике Србије.

 

Недавна посета председника Републике Србије Александара Вучића Косову и Метохији означила је прекретрницу и најавила велики талас улагања и снажну борбу за бољи положај српског народа у покрајини.

 

Нека нам то свима заједно буде подстицај да се, поносни на своју прошлост и укорењеност на овим просторима, окренемо будућности и стварању услова за стабилан економски развој и квалитетнији и достојанственији живот наших људи на Косову и Метохији.

 

Са уверењем да ћемо те планове заједно остварити, желим вам још једном срећан Дан оштине.

Погледајте и ...

Бившег командант ОВК Љуштакуа се брани ћутањем

Бивши командант тзв. ОВК, Сами Љусхтаку, одучио је да се брани ћутањем на саслушању које …