Главна / Вести / Србија / У Скупштину стигле оставке министара

У Скупштину стигле оставке министара

Kosovska-skupstinaМинистри који су остали без ресора у процесу реконструкције Владе Србије поднели су оставке које су стигле у скупштину и биће конастатоване на данашњој седници парламента.

Оставке су поднели Александар Вучић, Млађан Динкић, Верица Калановић, Милутин Мркоњић, Горан Кнежевић, Жарко Обрадовић, Братислав Петковић и Алиса Марић.

Генерални секретар Скупштине Србије Јана Љубичић изјавила је новинарима у парламенту да се, у складу са процедуром, о тим оставкама не расправља, већ да се само констатују у парламенту.

Она је објаснила да ће, у даљем току реконструкције владе, када у процедуру стигне премијеров предлог за нова кадровска решења, бити заказана нова седница парламента, која ће почети сутра.

Административни одбор Скупштине Србије данас је констатовао и оставке два посланика Бранка Ружића и Александра Антића из Социјалистичке партије Србије, а седница Републичке изборне комисије на којој ће, вероватно, те оставке бити потврђене и именовани нови посланици заказана је за 13 сати.

Извор: Тањуг

Check Also

Брнабић: Да влада у Приштини не води популистичку политику

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се нада да ће нова приштинка влада бити …