Главна / Вести / Косово и Метохија / Коха диторе:Тачи би да Србији врати поклон Леке Ранковића

Коха диторе:Тачи би да Србији врати поклон Леке Ранковића

Председник Косова Хашим Тачи намерава да правно обавезујућим споразумом о нормализацији односа са Београдом Србији врати оно што је сам назвао “поклоном (високог функционера СФРЈ Александра Леке) Ранковића, односно делове општине Лепосавић заједно са Лешком, као и део територије општине Зубин Поток, пише данашња Коха диторе.

Аналитичари за данашње издање тог листа оцењују да Косово “не треба да остане талац таквих ‘поклона'” и кажу да Тачи у ствари тиме појашњава своју идеју о размени територија, коју у јавности нуди као “корекцију граница”.

Ту идеју је представљао током јавних наступа у телевизијским студијима изван Косова, али не и учешћем у политичким емисијама на Косову, наводи Коха диторе.

Политички аналитичар Имер Мушкољај је за тај лист изјавио како овим потезом Тачи, у ствари, жели размену територија, а не корекцију границе од 430 километара како говори у јавности.

Чињеницом да говори о једном делу територије севера Косова, деловима општина Лепосавић и Зубин Поток, Тачи говори о размени територија, док ће за узврат добити неколико села општине Прешево, казао је Мушкољај.

| Извор: Бета

Check Also

Јањић: Неопходни нови специјални модели заштите светиња СПЦ на КиМ

Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић поручио је данас да су, након двадесет послератних …