Главна / Вести / Косово и Метохија / Од сутра КПС одузима нерегистрована возилa

Од сутра КПС одузима нерегистрована возилa

Од сутра ће против власника нерегистрованих возила и возила из увоза (тзв. странце) која немају потребну документацију бити предузете законом прописане мере а возила ће бити искључивана из саобраћаја и конфискована, саопштено је из Регионалне дирекције полиције Митровица Север.

Ова одлука биће спроведена на подручју све четири општине на северу Косова.

Према саопштењу КПС-а возила чију техничку исправност не гарантују потребна документа а користе се и за превоз путника угрожавају безбедност свих грађана.

„Од дана 24.09.2018. године од стране полицијских службеника региона Митровица Север биће предузете полицијске мере у свим општинама на подручју региона на појачаној контроли возила увезених из иностранства, као и свих других возила која немају потребну документацију или нису регистрована. На основу оперативног плана Регионалне дирекције полиције, таква возила биће искључена из саобраћаја а према лицима ће бити предузете и законске мере у смислу конфисковања возила и процесуирања случајева”, наводи се у саопштењу Регионалне дирекције полиције Митровица Север.

Из полиције напомињу да ће истовремено од возача бити захтевано да као учесници у саобраћају, поседују неопходну документацију – возачку дозволу, полису осигурања а вршиће се и појачана контрола управљачких способности возача односно да ли је лице под дејством алкохола или психоактивних супстанци.

“Поштовани грађани, ове полицијске мере су неопходне и предузимају се пре свега ради веће безбедности градјана, посебно деце, смањења броја саобраћајних незгода, а све у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају”, наводи се на крају саопштења.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост

Коха је гласило које распирује националну и верску нетрпељивост кроз ширење грубих историјских фалсификата, истиче …