Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржан меморијални турнир „Ранко Андрејевић- Жеки“

Одржан меморијални турнир „Ранко Андрејевић- Жеки“

У просторијама ОШ „Свети Сава у Сушици  данас је одржан турнир у стоном тенису „Ранко Андрејевић – Жеки“, посвећен прерано преминулом мештанину Сушице, који се успешно бавио овим спортом.

Један од организатора  Радован Филић, каже да је идеја потекла од самих мештана који су на овај начин желели да се одуже свом суграђанину, који је заслужан што се овај спорт и до дана данашњег негује у Сушици али и на централном Космету.

„Ранко се веома успешно бавио овим спортом и постизао сјајне резултате за стонотениски клуб „Покретач“ из Сушице, који је основан још далеке 1960. године и на тај начин допринео афирмацији овог  спорта у нашем селу али и на простору КиМ. На жалост његов живот је прекинут у 28. години и тиме је стони тенис изгубио једног од најбољих међу нама“, каже Филић.

Победник турнира у мушкој конкуренцији  је Филип Ађанчић из Чаглавице, а у конкуренцији девојчица Милица Костић из Грачанице.

Обоје истичу да им је била част што су узели учешћа на  турниру и да се надају да ће им се што више младих укључити у овај спорт.

Победницима турнира припали су пехари и рекети за стони тенис, а сви учесници добили су мајице са ликом Ранка Андрејевића – Жекија.

Један од покретача овог меморијалног турнира Стефан Андрејевић, иначе Ранков син, захвалио је свим учесницима, а посебну захвалност изразио је председнику општине Грачаница, која је генерални покровитељ турнира.

Check Also

Испуњени сви услови за безбедан повратак деце у школске клупе

Школе на централном Космету спремне су за повратак деце у школске клупе. У новим условима …