Главна / Култура / Дом културе “Грачаница” организује путујући биоскоп широм КиМ

Дом културе “Грачаница” организује путујући биоскоп широм КиМ

Дом културе “Грачаница” организује путујући биоскоп у местима широм Косова и Метохије. Од најизолованијих метохијских средина до севера Косова и Метохије, публика ће имати прилику да погледа анимирани цртани филм за децу:”Мали весељак-брод спасилац“ и за старије: ”Живот и смрт Џона Готија“.
У наредних десет дана пројекције ће, како се наводи у саопштењу Дома културе“Грачаница”, бити приказане у Ранилугу, Доњој Гуштерици, Гораждевцу, Шилову, Осојану, Прилужју, Великој Хочи, Лепосавићу, Пасјану и Штрпцу.
Намера је да се у овим, и осталим срединама у које ће биоскоп доћи, врати публика великом платну, актуелној продукцији и вредној културној понуди. Услови приказивања су различити од школских сала, помоћних објеката, до просторија које користе домови културе. У протеклом периоду ове догађаје подржавао је редитељ Данило Бећковић са својим филмовима, а захваљујући Министарству културе Владе Републике Србије и Југословенској кинотеци, Дом културе “Грачаница” је технички опремљен да реализује ове пројекције, наведено је у саопштењу.

Check Also

Рецитатори из ОШ „Краљ Милутин“ Грачаница и Гимназије Лапље Село на републичком такмичењу

Невена Недељковић – ученица Гимназије Лапље Село, Алина Ибро и Хелена Поповић – ученице ОШ …