Главна / Друштво / Поповић, Милојевић и амбасадор Сјастад о досадашњој и будућој сарадњи

Поповић, Милојевић и амбасадор Сјастад о досадашњој и будућој сарадњи

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је данас са амбасадором Норвешке Пер Странд Сјастадом и директором Канцеларије за заједнице Иваном Милојевићем о досадашњим и будућим пројектима.

Сложивши се, најпре, да је досадашња сарадња била веома успешна, тројица званичника разговарало је о евентуалним будућим заједничким пројектима. У том смислу договорен је радни састанак на којем би се детаљно дефинисали могући пројекти, а све у интересу грађана.

На састанку је било речи о завршеном процесу стажирања дипломираних студената у јавним институцијама, пројекту који је финансирала амбасада Норвешке. Са овим пројектом према речима амбасадора Сјасдата, наставиће се и у будућности. Пројекат је реализован преко Канцеларије за заједнице.

Председник Поповић се амбасадору Норвешке захвалио и на учешћу и подршци те амбасаде у пројекту урбанизације Грачанице, о којој је, такође, било речи. Норвешка амбасада је помогла формирање Пројектног биора у коме су стажисти били ангажовани на изради урбанистичког и архитектонских планова.

Амбасадор Сјастад захвалио се председнику Поповићу на гостопримству и истакао да је веома задовољан успешно завршеним програмом стажирања.

„Норвешка ће наставити да подржава српску и друге невећинске заједнице на Косову. Важно је да млади људи виде своју будућност овде. Данас смо разговарали о наставку сарадње на другим пројектима са општином Грачаница“, казао је амбасадор Сјастад.

Амбасадор Норвешке Пер Странд Сјастад и директор Канцеларије за заједнице Иван Милојевић обишли су општину Грачаница, након што су, заједно са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, у Дому културе у Грачаници присуствовали додели уверења о успешном стажирању у јавним институцијама за педесеторо диполомираних студената.

Check Also

Срђан Поповић: На првом месту је брига о нашим мештанима

Од појаве коронавируса у трговинама у српским срединама на централном Космету брашно је било убедљиво …